PDA

View Full Version : http://www.autoscout24.de program sprzedarzy

Sebaa
16-05-2007, 11:00
http://www.autoscout24.de
MA ktos doswiadczenie w kupowaniu przez ta strone?Bo znalalem moto,kotore chcialbym kupic.Strona oferuje jakis program sprzedarzy-posrednictwa.Wiecie o co w tym chodzi i jak to dziala?Bo ja nie znam niemieckiego a tu prawie wszystko napisane po niemiecku:(

BAXXX
16-05-2007, 11:21
ja kiedys szukalem moto przez autoscout24 i znalalem rekordowa ilosc walkow :) wszystkie posrednicta itd to jedna wielka kupa

JAGA
16-05-2007, 11:32
http://www.autoscout24.de
MA ktos doswiadczenie w kupowaniu przez ta strone?Bo znalalem moto,kotore chcialbym kupic.Strona oferuje jakis program sprzedarzy-posrednictwa.Wiecie o co w tym chodzi i jak to dziala?Bo ja nie znam niemieckiego a tu prawie wszystko napisane po niemiecku:(
Jak chcesz to mogę Tobie pomóc z tym niemieckim. Tak jak BAXXX napisał, na scout24 jest dużo wałków. Kto i dlaczego tak robi nie wiem? Spróbuj wejść na www.mobile.de. Jak będziesz potrzebował pomocy do daj znać! Pozdro!

voltan
17-05-2007, 13:53
Życzę powodzenia w szukaniu zarówno na jednym jak i drugim :)

Gwarantuje brak sukcesu ;)

Na autoscoucie jak okazja to wałek - na mobile.de podobnie.

Swoją drogą na dzień dzisiejszy moto w de są droższe niżw PL :(

Pozdro

autohenio
17-05-2007, 14:30
z tego co widziałem jest to wal na 100 %, nikt nie pogonił by takiego szpeja w takim stanie za tak niskie pieniądze...

ale zrobicie jak chcecie :yyy:

JAGA
17-05-2007, 14:53
Powiem tak. Jeśli na mobile istnieje realny numer telefonu a nie jakiś tam 123456 itd... to nie mówione, że to wałek! Kupiłem już nie jedną rzecz przez mobile. Wystarczy tylko przedzwonić i się upewnić? Acha i nie zgrzewałbym się na coś jeśli jest podany tylko email!

Krystian
17-05-2007, 15:56
Powiem tak. Jeśli na mobile istnieje realny numer telefonu a nie jakiś tam 123456 itd... to nie mówione, że to wałek! Kupiłem już nie jedną rzecz przez mobile. Wystarczy tylko przedzwonić i się upewnić? Acha i nie zgrzewałbym się na coś jeśli jest podany tylko email!

aha czyli jak jest numer telefonu to juz jest wiarygodnie??

ok mam k7 na yoshimurce pelen wypas igla za 17tys cena dlatego niska bo musze wyjechac numer podam pozniej i mail tez zadzwon powiem Ci dokladnie jaka smutna historia ale najpierw wplata i zostawie Ci moto to sobie odbierzesz...

tak generalnie mowiac tez na mobile.de pare aut juz ze znajomymi sciagnelismy i jest rozna opcja ale fakt jest taki ze autoscout to tam najwiecej wyjebek jest...nie jest juz tak ze latwo cos upolowac...sa tylko okazje od czasu do czasu ktore szybko schodza,ale juz w pl tez sa tylko ludzie czasem mysle ze z niemiec to lepiej wyjdzie;/

Lary
17-05-2007, 16:02
Mozna coś trafic nieraz.Ale ogólnie to jeden wielki kibel te strony!!Co innego piszą i mówią przez telefon,potem zapierdalasz 600 lub 1000 km i na miejscu robisz duże oczy!!hehehe znam to uczucie i wkurwienie :burnout:

JAGA
17-05-2007, 19:55
Krystian,
no to juz jest istny walek! Jesli gosc kaze Tobie wplacac to logiczne, ze takiego czegos sie nie robi! Taka sytuacja moze Cie spotkac wszedzie i u nas w kraju! Chodzi mi o to, ze jesli masz z gosciem kontakt telefoniczny, najlepiej jeszcze stacjonarny, widziales foty i nie ma mowy o jakiejs przedwplacie to nie widze problemu.

Krystian
17-05-2007, 20:19
to oczywiste...wiadomka, wazne jest tez od razu przez tel uzgodnic +- cene bo niektorzy jada w ciemna z nadzieja a sie okazuje ze lipex...

JAGA
17-05-2007, 21:44
My tu gadu gadu a autor tego postu "Sebaa" chyba stracil ochote na zakup?

Sebaa
23-05-2007, 23:16
My tu gadu gadu a autor tego postu "Sebaa" chyba stracil ochote na zakup?

:fucku: :fucku: :fucku:
NA tej stronce to motocykle w lepszych cenach to same przewaly.Pisalem kilka email.Przysyylali mi zdejcia ale do nikogo nie dalo sie zadzwonic ani umowic na obejrzenie moto.
Te oferty sprzedarzy sa chyba tylko po to zeby wyciagnac od ludzi ich dane bo wszyscy oto pytali.

darek zx12
24-05-2007, 11:32
chlopaki dajcie sobie spokoj z tymi stronami jestem z niemiec i wiem jakie tam walki robia ,moj kumpel kupil tam passata za niewiarygodna cene bylo w opisie wszystko czysciutkie i legalne,lecz po zakupie sie dowiedzial ze koles jeszcze splaca ratalnie tego paska czyli koles wzial od niego kase z zakupu a moj kumpel do dzisiaj jeszcze passata splaca tak ze was ostrzegam!! pozdrawiam

fadros
25-05-2007, 08:34
chlopaki dajcie sobie spokoj z tymi stronami jestem z niemiec i wiem jakie tam walki robia ,moj kumpel kupil tam passata za niewiarygodna cene bylo w opisie wszystko czysciutkie i legalne,lecz po zakupie sie dowiedzial ze koles jeszcze splaca ratalnie tego paska czyli koles wzial od niego kase z zakupu a moj kumpel do dzisiaj jeszcze passata splaca tak ze was ostrzegam!! pozdrawiam

Szczerze powiem, ze dziwna sprawa jesli chodzi o Twojego kumpla, bo gdyby mnie takie cos spotkało to szybko spotkał bym sie z tym gościem na drodze sądowej (za pewne chodzi o większą kasę)!!! Przeciez przy sprzedazy auta nie można zataić faktu, iż auto jest zadłużone czy tam jeszcze spłacane.

baton
25-05-2007, 09:05
ale wy jestescie dziwni, chcecie cos kupic na niemieckich stronach to niestety trzeba zadzwonic i tam pojechac i samemu to obejrzec... ja tak caly czas kupuje i jakos na wala jeszcze nie trafilem.

i jeszcze jedno konieczna jest znajomosc jezyka i przepisow niemieckich, bo jak sie czegos nie dowiesz to mozesz sie wpierdolic w niezle gowno i do tego kosztowne. Np nie radze kupowac nowych motocykli lekko lub bardzo uszkodzonych z niemiec bo trzeba zaplacic tam podatek 19% od kwoty zakupu i po powrocie do polski musisz czekac az motor bedzie starszy niz pol roku bo inaczej go nie sprzedaz, chyba ze chcesz zaplacic drugi podatek w wysokosci 22% to wtedy mozesz sprzedawac odrazu, tylko gdzie tu kurwa zarobek???????

zajac
25-05-2007, 11:07
ale wy jestescie dziwni, chcecie cos kupic na niemieckich stronach to niestety trzeba zadzwonic i tam pojechac i samemu to obejrzec... ja tak caly czas kupuje i jakos na wala jeszcze nie trafilem.

i jeszcze jedno konieczna jest znajomosc jezyka i przepisow niemieckich, bo jak sie czegos nie dowiesz to mozesz sie wpierdolic w niezle gowno i do tego kosztowne. Np nie radze kupowac nowych motocykli lekko lub bardzo uszkodzonych z niemiec bo trzeba zaplacic tam podatek 19% od kwoty zakupu i po powrocie do polski musisz czekac az motor bedzie starszy niz pol roku bo inaczej go nie sprzedaz, chyba ze chcesz zaplacic drugi podatek w wysokosci 22% to wtedy mozesz sprzedawac odrazu, tylko gdzie tu kurwa zarobek???????

Na to starczy znać polskie przepisy. Jak nie działasz na czarno to posiadając euronip kupujesz szpeja po cenie netto i odprowadzasz vat po sprzedaży:).

KriZ
25-05-2007, 11:23
Poza tym z tego co się orientuję to spokojnie możesz sprzedać w ciągu pół roku, i podatku też nie zapłacisz jeżeli sprzedasz za mniej niż sam kupiłeś (chodzi oczywiście o wartość na fakturze)

OLO
26-05-2007, 00:07
z tego co wiem role odgrywa przebieg, jakos ponizej 6tys sprzet ejst uznany za "nowy"
kiedys kumplwi "zginely" zegary jak sie pani zapytala o przebieg :)

darek zx12
30-05-2007, 12:44
ale jak to jest motocykl musi byc starszy niz pol roku od roku produkcji czy od daty zarejestrowwania zeby go sprzedac??
2007 most impressive screensaversmyscreensavers.info